Vecka 32

Ja nu har vi kommit så långt som in i den trettioandra veckan. Tiden springer iväg, det trodde jag aldrig. Nu har vi planer nästan varenda helg fram till BF så det kommer nog fortsätta i samma tempo.
Glukosbelastningen gick kanon, jag hade 6,8 vilket tydligen var helt godkänt. Har varit lite orolig för det här med graviditetsdiabetes eftersom vi har det i släkten.
Vi har gjort ytterligare några besök hos BM sedan sist jag skrev. Magen växer som den ska, hjärtljuden ligger fortfarande runt 140-145 och min vikt ökar... =O Vid glukosbelastningen hade jag gått upp 6 kg totalt och låg lite under normalkurvan men sist, fyra veckor senare hade jag gått upp 10 och låg precis på strecket. Hoppas att det håller sig där. Tycker inte att jag äter mer än vanligt, kanske lite onödigt socker ibland.. men jag håller ju klart inte igång så mycket som tidigare. Jag är fortfarande i stallet varje dag. Oftast sköter jag mockningen och maten. Erika fyller på vatten och hon rider nästan varje dag. Vi har varit iväg på en tävling där Loppan & Erika kom 4.a i LB:2, kanon! Det blir en tävling till iaf, antingen Olofström denna helgen eller Ronneby den 8/5.
Det lilla pyret i magen är mer än vild! Vildare än vildast.. H*n sparkar och buffar och har sig hela dagarna och nätterna. Ibland "åker" h*n innanför skinnet från ena sidan till den andra. Då kan man se hur en böld förflyttar sig under huden =) Läskigt men mysigt tycker jag. Jag kommer sakna ålandet sen... H*n ligger nästan helt på min högra sida, från vänster höftknöl upp till revbenen på höger sida. Huvudet är fortfarande ruckbart, får se när h*n har tänkt fixera sig. Häromdagen hade det lilla pyret hicka för första gången. det hände även dagen efter men sen har det varit lugnt.
Jag sover ofta väldigt dåligt. Jag kan somna runt 22 och sedan vakna en gång i timman. Ibland måste jag dricka men behöver oftast inte gå upp. Det kommer säkert framöver när man får upp och gå på toa varje natt. På morgonen vaknar jag oftast inte senare än sju, vardag som helg. Framåt lunch hade det passat med en powernap. Jag har skickat in alla papper om havandeskapspenning. Kan ju alltid hoppas att jag får det men det verkar omöjligt för oss som jobbar som förskollärare tyvärr... Räknade ut att jag gör ungefär 45-50 lyft på en dag och varje barn väger mellan 10 och 20 kg... det blir ca 500 kg per dag. Det tycker jag är mycket! En del får havandeskapspenning när de jobbar på café och lyfter ett par läskbackar per dag... orättvist.
Vi har inhandlat en hel del grejor sen sist också. Jag och mamma gick en runda i Värnamo och barnbarnet blev bortskämt med en massa fina kläder och en snuttefilt. Vi var även i en tygaffär där mamma köpte tyg till ett lapptäcke och i en garnbutik där både mamma och mormor hittade fina garner till koftor och mössor mm. Jag och Henrik har varit på Ikea och handlat lite bra-och-ha grejor till sängen, skötbord mm. Även mamma hade varit på Ikea och inhandlat lite av varje. Ett par bodies har jag köpt på Kappahl och ett par mysbyxor i matchande ljusgrått. Ojoj, låter mycket detta. Det är ju två månader kvar... Även apoteket har tjänat sig en hacka på oss.. =D Vagnen är ju beställd på Babyproffsen också. En Emmaljunga city cross blev det, mörkblå med några vita detaljer.

Här är sittdelen



Det lilla pyrets kusin är förhoppningsvis snart här. H*n kan komma när som helst! Det är så spännande! Jag tror att Annie & Joakim får en liten pojke och jag gissar att vi får en flicka (även om mycket tyder på pojke).
Nähä, disken kallar....

Ha det gott alla!


RSS 2.0