36 hela veckor, 4 kvar... eller!?

Ja nu går vi in i vecka 37, känns bra =D Snart är vi klara. Jag har fortfarande inte tröttnat på att vara gravid men det kommer väl framöver. Jag har blivit ordentligt sparkad på revbenen idag. Försökte ta en powernap mitt på dagen men det var omöjligt.. =D spelade ingen roll hur jag låg. Det lilla pyret var inte alls nöjd med att jag låg still.

För en vecka sedan fick jag ett brev från försäkringskassan där det stod att jag har rätt till hel havandeskapspenning fr.o.m 19 april!! Jag ringde jobbet samma dag men lovade att komma i måndags eftersom jag hade utvecklingssamtal och lite annat att fixa. Så den 18 maj började jag min ledighet! Så numera är jag hemmafru med allt vad det innebär... Jag har under veckan fixat och donat en del och har inte alls känt mig sysslolös som jag trott. Förstår bara inte hur jag lyckades få igenom min ansökan... Förskolläraryrket ses ju som ett sittande arbete och man brukar inte få HP då. Måste fått en snäll handläggare! Tur!

Idag var vi på besök hos barnmorskan igen. Måttet på magen var 33 cm, hjärtljuden låg fortfarande runt 140 och vikten hade ökat med 1,9 kg... Eva kunde inte riktigt avgöra om huvudet fortfarande var ruckbart eller om det var fixerat. Jag tyckte att det kändes annorlunda när hon kände. Idag har jag mätt hur stor jag är runt midjan också, 102 cm! Jag har för mig att jag var 72 cm runt midjan innan graviditeten =D Får se vad det slutar på.
 
I helgen ska vi på mamma och Svens bröllop! Eva gav mig journalen och lite andra papper att ta med till Värnamo. Vi får väl hoppas att h*n håller sig i magen tills bröllopet är över iaf. Jag har ju även planer på att åka till Värnamo igen den 10 juni... Då tar Julia studenten =D


Magen i vecka 35



Precis som en basketboll =) helt rund


Ha det bra alla!!

Kramar Jenny

Hos barnmorskan

En kort rapport från dagens besök hos barnmorskan Eva.
Hjärtljuden ligger fortfarande runt 140, de pendlar väldigt mycket när hon kör runt med apparaten på magen. Från 120 till 160 ungefär. Hon stack mig i fingret och järnvärdet låg på 122 tror jag. det var bra. Måttet på magen var 130, jämfört med 129 som vi hade för 3 veckor sedan. Tyckte att det kändes som en liten förändring på så många veckor men det kunde bero på att magen är lite lägre nu än tidigare. Formen förändras väl lite kanske... Vågen visade 2,2 kg mer än sist.. har gått upp totalt 12,2 nu.
Jag berättade för Eva hur det är att jobba och att jag kanske kunde få bli sjukskriven sista veckorna. (Har ju fortfarande inte fått svar om havandeskapspenningen). Hon ordnade en tid hos läkaren på onsdag. Jag ska även få kolla upp vart moderkakan ligger för att den låg så lågt i v 18 på UL. Så jag får nog ett UL till! Henrik, som tyvärr inte kan följa med, bad mig kolla efter den lilla snoppen =D Ska göra mitt bästa!
Nu väntar "Att-göra-listan"... Ska ju fira min 30onde födelsedag på söndag, ajajaj! =D

Ha det bra!
KRAM

ARVID! (v 34)

Nu har kusin Arvid anlänt! Han föddes den 27 april, alltså för snart en vecka sedan. Vi var och hälsade på honom på BB och sedan även hemma i Anglemåla nu i helgen. Han är så söt! Nu återstår det att se om det är en liten pojk- eller flick-kusin som tittar ut om ca 6 veckor.
Det lilla pyret rör sig fortfarande en hel del i magen. H*n knölar runt och ålar sig =) För det mesta är det ganska behagligt men ibland är det vassa armbågar, knän och fötter. Det känns som att magen inte står lika högt längre, vet inte om det kan stämma. Det har även tryckt mycket neråt och någon nerv har nog kommit i kläm. Säkert inget ovanligt. Det känns iallafall som att det börjar hända grejer. Det känns overkligt att det snart är dags. Tiden bara springer iväg! Nu har vi helgerna fullbokade också så förmodligen kommer vi inte hinna blinka förrän vi står där med värkar och ska leverera =D
Det är snart tre veckor sedan jag var hos barnmorskan, förra veckan var hon sjuk. På fredag ska vi dit och då hoppas jag att hon ser att vårt lilla pyre ligger med huvudet nedåt och att h*n är fixerad. Kanske kan få lite tidigare... hoppas! En vecka räcker =) Hoppas såklart att allt annat ser bra ut, alla värden och även hjärtljuden. Jag har dragit på mig halsont och förkylning denna veckan. Har även ont i huvudet och har haft i ungefär en veckas tid. Är hemma från jobbet för att vila. Det är lite segt att jobba nu men det går. Svårt att böja sig, resa sig och att lyfta. Tycker att det är skillnad på bara ett par veckor. Men jag får kämpa på! Jag behöver bli klar med mina utvecklingssamtal iallafall. Vill inte lämna de andra med en massa extra arbete. Någon havandeskapspenning verkar omöjligt att få. Har inget hopp om det längre.
Nähepp, om man skulle sy färdigt gardinerna till helgens festligheter =D

Ha det bra alla!
Kramar









RSS 2.0