Nu är det väl dags att uppdatera!

Jo, för er som tror att jag fortfarande är gravid så kan jag glädja er med att så är inte fallet. Tror att jag hade sprängts för länge sen i så fall.. =D Efter en lång väntan kom han, vår älskade prins!

Den 30 juni vaknade jag vid 04.00 med lite värkar, 04.45 gick vattnet. Vid 10.30 fick vi komma in till förlossningen för en undersökning och därefter åkte vi hem igen. Vid 19-tiden på kvällen kom värkarna med 4 minuters mellanrum och då ville jag åka in igen. Vi tog vår packning och checkade in på förlossningen =) Värkarna tilltog och vid 21 var jag öppen 5 cm och fick till min stora glädje använda lustgasen, som för övrigt var min allra bästa vän genom hela förlossningen! Jag hade från början tänkt att endast ta ett bad och sedan använda lustgasen, men det var inte tillräcklig smärtlindring för mig... =) Jag fick prova TENS, ger små stötar. Den funkade ett tag men sen blev värkarna för jobbiga och vi tog bort den. Vid 02.00 bad jag att få epiduralen som jag tidigare hade bävat för att ta... den långa tjocka nålen i ryggen har man ju hört talas om.. Men det var det bästa jag gjort! Kändes nästan ingenting heller! Kunde vila till 05.00 ungefär innan det började bli grymt jobbigt. Var öppen 10 cm då. Vid 07.00 slutade bästa Ingrid, barnmorskan och jag fick byta till Helen, som var lika bra som tur var =D Vid 10.30-tiden satte krystvärkarna igång och varade i två timmar innan lillprinsen kom ut 12.42 med hjälp av sugklocka. Han gjorde det lite extra svårt för sig och kom med huvudet på sne och kom därför inte hela vägen ner. Men när till slut kom ut var vi överlyckliga och jättetrötta! Vi fick stanna på BB 4 dagar för att han skulle sola bort sin gulsot därefter fick vi komma hem.

Nu är han 3 veckor gammal och sköter sig exemplariskt! Det är sällan han skriker och han äter och växer precis som man ska =) Vi har fortfarande inte bestämt oss för något namn... har några att välja mellan men förslag är välkomna!

Ha det bra alla!!
KRAMAR från oss



Den fantastiska lustgasen


Väääldigt trött!




Stolt pappa!


Vårt rum på bb


Hej pappa!


Vid 04.00 när vi ammade kom det en helikopter


Solsängen


Hemfärd

 
Första mötet med Tarzan


Mormor och mostrar


Mormors älskade prins




Gammelmoster


Mamma med sin älskade!


Kusin Arvid




Mammas kusiner Mira och Ella


Morbror


Moster


Nybadad






Morbrors tjej Anna





RSS 2.0