v 27

Nu är vi inne i den tjugosjunde veckan! Tiden går verkligen fort nu... Nu börjar det hända grejer i maggelimaggen också. Dagen efter förra besöket hos Mvc så började jag känna att det ibland högg till ordentligt i magen. Oftast i samband med att jag vände mig i sängen eller gjorde någon häftig rörelse. Det händer fortfarande men jag tänker på att röra mig mer försiktigt och därför blir det inte lika ofta. Tror inte att det är något farligt. (Kom just på att jag skrev om detta i förra inlägget...men men).
I söndags fick jag för mig att gräva ut all gammal bädd i Loppans box vilket blev lite mer än fem överfulla kärror dynga och två med ny spån. Jag gick och höll igång under hela dagen, var i stallet från nio till fem med 45 minuters lunch hemma. Kanske blev det lite väl bra..? Har iaf haft väldigt ont i nedre delen av magen vid flera tillfällen om dagen sedan dess. Det känns som kraftig mensvärk och kan kanske vara förvärkar... inte vet jag. Tar det lite lugnare nu och hoppas på att det inte ska vara såhär i tre månader till!! Drömmen är klart att få vara hemma ett tag innan förlossningen men mardrömmen är att vara hemma flera månader och att då ha så ont att man inte kan göra någonting! Det kommer inte att gå! Erika hjälper mig med Loppan i veckan så jag ska nog kunna ta det lite lugnare. Henrik har också ställt upp även om han fortfarande inte är någon hästfantast (hoppas ännu på att det ska vända).
På torsdag ska jag till Mvc igen och göra Glukosbelastningen. Hoppas att jag ska överleva utan mat från tolv natten innan till senare på förmiddagen när det är klart. Är ju jätthungrig på morgonen! Kanske gillar jag socker-eländet som ska drickas och blir lite mätt på det =D
I helgen ska jag vara hos mamsen i Värnamo! Då ska vi kolla på tyger och garn till det som mamma och mormor vill sy och sticka till det lilla pyret =) Det ska bli jätteroligt! Kanske kan jag hitta en vårjacka som kan passa runt magen. Börjar bli lite tight på den fronten nu... Om vi hinner tänkte jag visa mamma lite fina kläder jag har hittat på Lindex också, jättegulliga!

http://www.lindex.com/se/Product/ImageZoom.aspx?id=7021797

http://www.lindex.com/se/Product/ImageZoom.aspx?id=7021813

Ha det bra alla!
Jenny

Vecka 25

Jaha, bara femton veckor kvar nu... Känns ganska nära men ändå så långt bort. Det lilla pyret rör sig mer nu och är lite starkare i ben och armar. Vi har varit hos barnmorskan och mätt magen och lyssnat på hjärtljuden! H*n låg runt 140 slag per minut. Börjar tro att det i alla fall är en liten kille. Spännade det här! Barnmorskan (Eva) tyckte att jag skulle börja äta järntabletter varannan dag nu för att inte järnvärdet ska bli lägre, hade tydligen gått ner lite. Annars är jag, som då bär det lilla pyret i min mage, ganska trött. Har en liten svacka igen som jag hoppas ska gå över snart. Jag har varit uppe på nätterna en del. En natt från klockan 03-05... somnade igen och skulle upp 05.30 för att öppna på dagis. Då var jag jättetrött! Annars vaknar jag oftast bara för en liten stund och sen somnar jag om. Kan vakna av att bebben sparkar eller att det hugger till i magen. Vet fortfarande inte vad det kan vara men säkert inget farligt. Musklerna i magen är väl inte som de var förut kan jag tänka mig...

Nä nu ska jag ta till vara på min semesterdag och se till att få något gjort! Lite städning och presentinköp på schemat innan stallet.
Imorrn bär det av till Flyinge och bruksprovet och sen vidare till Matilda i Lund.

Ha det bra alla!


vecka 24

RSS 2.0