v 41...

eller 40 hela veckor och 5 dagar...
Ååå va drygt det är att vänta! Jag har inte tappat kontrollen ännu men förstår de som gör det. Det är konstigt hur man kan fastna så vid ett datum och verkligen tro att bebisen ska anlända då... Varför kunde inte barnmorskan sagt ett mycket senare datum...

Igår gjorde vi i alla fall vårt sista besök hos barnmorskan i Ronneby. Allt såg bra ut, hjärtljuden låg nu på 137, magen hade vuxit från 36 till 37 cm och huvudet var fixerat! Under eftermiddagen hade jag mycket sammandragningar och väldigt ont i ryggen! Hoppades så att det skulle vara början på förlossningen men icke! Så nu ska jag sluta hoppas... Om inte bebis har kommit nästa torsdag så ska jag ringa förlossningen och på lördagen får jag i så fall komma in på bedömning. Är det inte moget så måste jag åka in till förlossningen varje dag men är det moget så sätter de igång förlossningen!

I eftermiddag ska jag träffa Henrik i Karlskrona. Vi ska gå en sväng på lövmarknaden och äta en langos. Något att se fram emot..

Ha det bra!
Kramar

v 40

Hej på er!

Ja nu tycker man att Det lilla pyret kunde titta ut snart men vi lär få vänta... Inte ett tecken så långt ögat kan nå =D Men än så lider jag inte speciellt mycket, blir nog ganska skraj när dagen D är här.... så vi väntar ett tag till tycker jag. När det är så fint väder som det varit idag så är det inte heller så drygt att vänta (21 grader och sol).

Idag var jag hos barnmorskan och denna gången var det Carina istället för Eva. Hon frågade om jag hade sett några tecken på att förlossningen kunde vara på gång men icke. Lite lite mensvärk om jag känner efter noga... Allt såg iaf bra ut. Blodtrycket var bra, magen hade vuxit 2 cm och var nu 36, hjärtljuden låg runt 150 och huvudet var långt ner i bäckenet men fortfarande inte fixerat. Mina händer, fötter och ben har varit ganska svullna senaste veckorna och jag hoppas verkligen att det har bidragit till den stora viktökningen.... Aaaah! =S Har nu gått upp totalt 18 KILO! Usch, känns fruktansvärt mkt! Men men, jag brukar ju vara ganska bra på att sysselsätta mig med diverse träning så jag ska nog fixa det... Bara bebben kommer ut snart!

Förra veckan var jag och Ninni i Bredaryd på Julias student. Det gick kanon att köra dit och hem och att sova där. Hann tänka lite innan jag somnade, hade varit så typiskt om värkarna hade satt igång uppe i Smålandsskogen. Jag har ju ställt mig in på en förlossning på Karlskrona sjukhus så det hade blivit konstigt om det hade blivit Värnamo istället... planeringsmänniskan Jenny! Men det slutade ju väl iaf =D Är glad att jag hann med allas studentfirande innan förlossningen!
Pratade med mamma/mormor idag och hon hade handlat lite mer bebiskläder! Det lilla pyret blev jätteglad =D Vi har fått hem bilbarnstolen från Värnamo också! Även den inhandlades av mamma/mormor! Tack snälla!! Jag gjorde ett försök att montera fast den i bilen idag... tänkte att jag behövde öva men jag fick INTE ihop det.. Henrik får titta på det sen. Hur svårt kan det vara liksom!!? =D

Nähä, dags att fira in kvällen =D
Jag hoppas att jag inte hinner med fler inlägg innan bebben har kommit ut...
Ha det bra alla!
KRAM

v 38

Nu är snart målet nått... blandade käslor! Längtar jättemycket efter att få träffa det lilla pyret!! Jag räknade igår och kom fram till att allra senast den 2 juli har vi vårt lilla knyte om allt går som det ska. I K-krona blir man tydligen igångsatt efter 2 veckor, skönt det.

Jag har haft något som jag tror är förvärkar ett par dagar och nätter. Det känns som mensvärk och så strålar det ut i bäckenet-ryggen. Värmebältet som jag har fått låna av Sofia är då min allra bästa vän. Värken släpper då jag får på mig det och sätter mig för att vila, kanon! Ischiasnerven har krånglat lite till och från men inte alls lika mycket som när jag jobbade. Nu är det mest när jag anstränger mig här hemma, tex när jag städar eller bär vattenhinkar i stallet...

Det lilla pyret verkar må bra där inne i magen. H*n buffar och sparkar och har sig. "Vi" var hos barnmorskan igår och allt såg jättebra ut som vanligt. Hjärtslagen låg fortfarande runt 140, magen hade vuxit till 34 cm, blodtrycket var bra, blodvärdet likaså. Huvudet ligger nedåt men är inte fixerat än. Eva som har varit vår barnmorska under hela våren ska börja arbeta på förlossningen på måndag så om det blir fler besök på Mvc så ska jag träffa en annan barnmorska, Carina. Eva kommer jag träffa antingen på förlossningen eller skulle hon hälsa på på bb om vi hunnit upp dit innan hon börjar jobba. Ser verkligen fram emot tiden efter förlossningen!! Brösten och allt annat får göra hur ont det vill, bara vi snart är där när vi får se vår lilla bebbe!!

Igår monterade vi ihop det sista av skötbordet som för tillfället får stå i hallen utanför toaletten. Vår toalett är ju en sån där backa-in-gå-ut så det går inte klämma in mycket mer där tyvärr. Men det blev väldigt bra ändå tycker jag!

Imorgon är det exakt två veckor kvar till den 18 juni..! =D Hoppas vår bebis anländer tidigare! Om h*n inte har kommit nästa vecka så ska jag och Ninni upp till Värnamo och Julias studentfirande. Det ser jag verkligen fram emot! Vi ska också ta med bilbarnstolen hem som mamma/mormor har inhandlat! =D

Lyssnar just nu på http://www.youtube.com/watch?v=8QSgNM9yNjo
Tror att bebben uppskattar rytmen =D

Jaha ja, vi får se om jag hinner med fler inlägg innan förlossningen... =) förmodligen ett par till. Det kommer nog att bli en låååång väntan....

Ha det bra alla!
Kramar från Jenny och "Det lilla pyret"

RSS 2.0